Tanssielokuvakurssi – päivä 1

Syysloman tanssielokuvakurssi lähti käyntiin iloisissa merkeissä. Oppilaat olivat saaneet valita painotusalueekseen media- ja kuvataiteen tai tanssin. Kolmipäiväisen kurssin tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa yhdessä tanssielokuva, jonka aihe on valo.

Aamu alkoi ryhmään tutustumisella, jonka jälkeen kävimme läpi liikkuvan kuvan perusteita ja elokuvakerrontaa sekä tutustuimme erilaisiin tapoihin käyttää tanssia ja liikettä elokuvissa.

Ennen lounasta liikuimme improvisoiden erilaisista lähtökohdista kuten tila, aika, dynamiikat ja kehonosat. Mediaoppilaat olivat tervetulleita osallistumaan improvisaatioharjoituksiin, mutta he valitsivat katsojan roolin ja suunnittelivat tulevia kuvauksia improvisoidusta liikkeestä.

Lounaan oli meille suunnitellut ja toteuttanut ihastuttava Jenna, joka on myös koonnut erinomaisen reseptivihkon terveellisistä välipaloista oppilaille kotiin vietäväksi.

Lounaan aikana oppilaat saivat miettiä omaa rooliaan tulevassa tanssielokuvassa ja näiden toiveiden mukaan jakauduimme lopulta ryhmiin.

Rientolaan oli rakennettu valmiiksi kolme kuvauspaikkaa, joista jokaisessa valoaihetta käsiteltiin eri näkökulmasta. Kuvaspaikat esiteltiin ryhmille ja he pääsivät suunnittelemaan ja toteuttamaan omaa improvisaatiokohtausta valitsemalleen kuvauspaikalle.

Kaikilla ryhmillä riitti ideoita ja luovuutta, joten toteutus lähti vauhdikkaasti käyntiin.

Kiitos kaikille kivasta kurssipäivästä!

Varpu ja Mette

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s