TanssiAnimaatio -leiri pv3

Viimeinen päivä alkoi iloisissa tunnelmissa Nummelan auringon pilkistellessä Rientolan ikkunoista sisään. Pinnan alla kupli kuitenkin jo jännitys iltapäivällä koittavasta elokuvan ensi-esityksestä ja olikin tarpeen päästä purkamaan energiaa vauhdikkaan hippaleikin avulla.

Lihasten lämmettyä ja viimeistenkin unihiekkojen karistua silmistä asetuimme katsomaan tähän mennessä kuvatun elokuvamateriaalin ja äänestimme yhdestä tärkeimmästä asiasta – elokuvan nimestä. Monien loistavien ehdotusten jälkeen tanssianimaatiomme nimeksi valikoitui mielikuvitusta kutkuttava Taikamaisemat.

Päätimme kuvata koko joukolla elokuvaan vielä yhden taianomaisen kohtauksen, jossa stopmotion-trikin avulla esiintyjät näyttävät leijailevan ilmassa pitkin tilaa. Pätkästä tuli aikamoisen veikeä!

Kun viimeisetkin kuvaukset oli saatu pakettiin, siirtyivät elokuvaajat editoimaan materiaalia ja tanssijat päästivät mielikuvituksena valloilleen improviaatiotehtävien parissa. Työntäyteisen aamupäivän jälkeen oli nautinnollista suunnata Taijan lounaspöydän äärelle. Tarjolla olevista mehuista sekoiteltiin uutuusmakuja ja nauru raikasi pöytäkeskusteluissa.

Kehot ja mielet täynnä uutta energiaa siirryimme takaisin työn touhuun. Elokuvaajat jatkoivat editointityötä ja tanssijat pääsivät kokeilemaan uusia taitojaan Rientolan salin temppuradalle. Hulavanteet pyörivät, hyppynarut viuhuivat ja päälläseisojat tutkailivat nurinkurista maailmaa. Erityiseksi hitiksi nousi Ainon tuoma rolabola, jolla jokainen pääsi vuorollaan tasapainottelemaan.

Elokuvaajat taituroivat editointiohjelman kanssa ja valitsivat taustakuvat greenscreenkohtauksiin. Lentävät ja surffaavat tanssijat siirrettiin käden käänteessä avaruuden halki ja aaltojen harjalle.

Kun elokuvaajat vielä hiki hatussa viimeistelivät kuvattuja pätkiä kuntoon, siivosivat tanssijat salista kelpo elokuvateatterin Taikamaisemat-elokuvan ensi-esitystä varten. Yleisöä saapui paikalle runsaasti ja teos sai riemukkaan vastaanoton. Opettajatkin tunsivat valtavaa ylpeyttä leiriläisten innokkaasta, kekseliäästä ja uteliaasta suhtautumisesta tanssianimaation tekemiseen: Elokuvasta tuli upea!

Kiitos kaikille ihanille leiriläisille näistä kolmesta touhukkaasta päivästä, oli ilo viettää hiihtolomaa kanssanne! Erityiskiitos Taijalle, joka taikoi pöytään ravitsevan ja värikkään välipalan juuri silloin, kun nälkä alkoi olla huutava.

Mukavaa loman jatkoa ja aurinkoisia päiviä kaikille!

Mette ja Aino

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s